Monday, June 2, 2014

Taman lemak...

Apa ni?
Ini ialah suplemen Shaklee terbaru...
Untuk apa?
Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi
dengan FITOSTEROL

Satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi.*

Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya, semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi.

Terdapat 2 jenis kolesterol dalam darah anda:

* Lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok. Lazimnya ia dikenali sebagai ‘kolesterol tidak baik’.

* Lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) atau kolesterol ‘baik’ dapat menyingkirkan kolesterol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan.

Oleh yang demikian, bagi melindungi diri daripada penyakit kardiovaskular, anda hendaklah mengekalkan paras kolesterol HDL yang tinggi dan paras kolesterol LDL yang rendah.

Jika kolesterol anda banyak dibahagian jantung, maka anda berkemungkinan akan mengalami sakit jantung dan jika kolesterol anda banyak di bahagian kepala, maka kemungkinan anda akan mengalami strok.

Walaupun paras kolesterol darah anda tinggi, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkannya demi melindungi kesihatan anda.

* Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air.

* Lakukan aktiviti fizikal dengan kerap.

* Kurangkan berat badan berlebihan.

Namun kami faham cara hidup masa kini yang menghadkan masa kita untuk melakukan aktiviti  berikut secara tetap.
Lalu... * Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol secara semula jadi.
Memperkenalkan PHYTOCOL-STTM Shaklee

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari

PHYTOCOL-STTM Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.

Keistimewaan Shaklee:

* Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.

* Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

* Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.

* Membekalkan 100% nilai harian fitosterol sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). * *

* Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

*Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan, 2011

** Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

Bagaimana Fitosterol bertindak?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. 
Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.Boleh lihat rajah dibawah bagaimana Fitosterol bertindak. Ayat senangnya, dia akan blok kolesterol dari masuk dalam badan.
Bertindak Bijaklah Hari Ini, secara Semula Jadi!


dengan SHAKLEENo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...